Dr. Bulut, et tüketiminde dikkat edilmesi gereken noktaları vurgulayarak, “Etin kesilmesinin ardından bir gün beklemek daha sağlıklı olabilir. Otlayan ve gezen hayvanların etini tercih etmek sindirimi kolaylaştırır. Küçükbaş hayvan eti büyükbaş hayvan etine göre sindirimi daha rahat olabilir. Et pişirme yöntemi olarak haşlama öneriyoruz. Et tüketiminde yanında tatlı karbonhidratlar yerine lifli ve yeşil yapraklı sebzeler tercih edilmelidir. Haftada en fazla 2 defa et tüketimi yeterlidir. Kesilen kurban eti taze olduğunda kaslarda korku etkisi ile spazm oluşabilir, bu nedenle tüketimini bir süre bekletmek sindirim açısından daha iyidir. Et tüketiminden kaynaklanan sindirim problemlerinden kaçınmak için bu önerilere dikkat etmek önemlidir. Ayrıca, kesilen kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak da önemlidir.” dedi.
Related Posts
Araştırma: Yetersiz uyku demans riskini artırıyor
- Mehmet Karaman
- 18 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Columbia Üniversitesi’nden uzmanlar, günde 5 saatten az uyuyanlarda demans görülme riskinin iki kat arttığını tespit…
Yumurtanın bir faydası daha ortaya çıktı: Artık 1 tane yemeyeceksiniz
- Mehmet Karaman
- 17 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Yeni bir araştırma yumurtanın bir faydasını daha ortaya çıkardı. 900 kişinin analizi sonucunda ortaya çıkan…
Kemiğiniz kırılmadan önlem alın
- Mehmet Karaman
- 21 Ekim 2024
- 3 min
- 0
Kemik yoğunluğunun zayıflaması sonucu görülen Osteoporoz hastalığı halk sağlığını tehdit ediyor. Sarışın ve beyaz tenlilerin…